freaksbynature.blogg.se

Den här bloggen handlar om oss, Sofia och Kenny, och en titt in i våra liv och våran strävan efter en hälsosam livsstil. Den kommer till största del handla om våran vardagliga träning, men även om livet i stort. Enjoy!!!

Rumpan!! Asset! Gluteus! (Älskad av alla)

Publicerad 2014-12-11 17:12:47 i Allmänt,

 
En het sommardag när man sitter på en uteservering, ni vet, och bara kollar på vimlet som går förbi.
Vad mer än ett tajt ass kan sätta guldkant på dagen?   Det guppar framför oss, man ser stringen och bara känner sig lycklig.
MEN!   Vad döljer sig bakom det?    Faktum är att tjejer tenderar att överarbeta sina rumpor, även kallad Gluteus, på gymmen. Killar tenderar att glömma rumpan helt i sin träning, därav så många plattarslade män.
 
Sofia
Det har blivit lite av en hysteri för tjejer nu att squatta sig igenom gympasset, och vi glömmer lätt att ryggen tar mycket stryk av det, i längden. Vid regelbunden squat med ökande vikt så läggs väldigt mycket påfrestning på ryggraden.
Vid squat och benböj krävs en fulländad form och rörlighet i höften, för att bespara kroppen skador. Men även då, så bör man skifta övningar. T.ex american hipthruster, en mycket bra rumpövning som även tränar ländryggen.
Enbenspress i smithmaskin är också bra om man verkligen vill isolera gluteus. 
En fin, fast och välformad rumpa i all ära, men en oproptionerlig kropp, ojämnt tränad, är varken attraktivt eller funktionellt, detta gäller både oss kvinnor och män. Vill man lägga mera fokus på en viss kroppsdel, så är det bara att man kör ett pass extra eller två, men glöm inte bort resten av kroppen!
 
 
Kenny

En stark och snygg kropp är nog målet för dem flesta män på gymmet. Men vad är en snygg och tung motorcykel utan en kraftig motor?
 
Glutes funkar på samma sätt på kroppen. När vi går uppför en trappa, när vi måste sprinta snabbt, när vi tar det där enda hoppet som avgör allt.
Att ha en stark och vältränad rumpa innebär också som oftast att man har en stark ländrygg. Man glömmer att ländryggen och rumpan är kroppens gångjärn. Är man klen där så spelar det ingen roll hur biffig överkroppen än blir.
Så lägg fokus även där, ta en rumpdag, övningarna är oändliga. Men även här, se till att ni har fulländad form innan ni lägger på en massa vikt på squat racket.
 
Där kvinnor lägger på för mycket hysteri, borde vi män lägga på mer.
Jag är själv inte nöjd än, men efter att regelbundet börjat träna ben och rumpa lika ofta som resten av kroppen. Så har jag märkt skillnad i både explosivitet och styrka, både i vardagen och på gymmet.
 
 
 
Squatta med eftertanke, och ta det lugnt med alla kommande julbord ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

FreaksByNature

Den här bloggen handlar om oss, Sofia och Kenny, och en titt in i våra liv och våran strävan efter en hälsosam livsstil. Den kommer till största del handla om våran vardagliga träning, men även om livet i stort. Enjoy!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela