freaksbynature.blogg.se

Den här bloggen handlar om oss, Sofia och Kenny, och en titt in i våra liv och våran strävan efter en hälsosam livsstil. Den kommer till största del handla om våran vardagliga träning, men även om livet i stort. Enjoy!!!

Julen är över- Träningen fortsätter

Publicerad 2014-12-29 21:49:12 i Allmänt,

Hoppas ni alla haft en bra jul!
 

Våran vart jättemysig. God mat, familj, klappar, tomte och paket. Kenny har fortsatt sin träning utan uppehåll, jag har tjuvstartat med övningar som inte kopplar in ryggen så mycket.
Har ändå känt mig stark och i form, utan att ha tappat direkt någonting. Däremot är ju inte övningarna oändliga när jag enbart nästan bara kan använda mig utav maskiner, så jag har fått köra många sets på det jag gjort iaf =)
 
Värmt upp med cykel har jag fått göra, sen har jag tagit god tid på mig att strecha och mjuka upp. Sen har jag använt mig av sittande benpress, där jag gjorde många set enbenspress med ökande vikt. Avslutade med 4 set med bägge benen. Jösses vilken rumpvärk jag hade 2 dagar efter det. Är inte van att köra med så många set och reps.
Axelpress i maskin och sen hantelpress försökte jag mig på. Det gick bra! Så länge jag verkligen trycker ner länden i bänken och inte börjar svanka.
Dock blir det ju plötsligt mycket tyngre när man VERKLIGEN måste ha korrekt hållning i övningarna, samma i axelpress.
 
Jag kommer på mig själv med att vilja svanka och hjälpa till att trycka upp hantlarna i dom sista seten, men då säger ryggen ifrån, aj aj. Kan samtidigt vara en nyttig övning för mig nu. Jag KAN inte få göra fel, för då gör det ont ;-)
 
Supermys var det iaf att vara tillbaka på gymmet med min lilla gubbe. Denna vecka nöter jag på i Tärnsjö. Det negativa är att det är ont om maskiner, och iaf i två veckor till måste jag vara jätte försiktig med tunga vikter. Kenny har fått burit vikterna jag behöver ha på eller till mig, haha, min lilla gymslav :P Älskar honom <3
 
Tränar ni med er partner? Eller har ni den perfekta gympartnern iaf? Visst är det så mycket roligare när man har någon som ger en ett uppskattande leende mellan seten? :D
 
 
 
 
Bjuder på en "mitt-prat-jag-är-inte-beredd" bild ;)
 
 

Ingen träning innan Jul

Publicerad 2014-12-22 22:52:26 i Allmänt,

Hej alla!
 

Jag skrev senast att jag skadat ryggen, och efter ett besök hon naprapaten fick jag veta att jag hade en intryckt L5:a, alltså långt ner på länden, exakt där det smärtade. Då kan ni föreställa er hur det var när han skulle trycka den rätt :-/ Aldrig mer! Det började så bra i 15 min med laser och lite knåd och lätta tryckningar, men sen la han mig på sidan (varning till alla kvinns som aldrig vart hos en sådan, ha INTE vanlig bh på er).
"Knäpp händerna på bröstet" sa han, jag hade fullt sjå att stoppa in brösten i behållarna igen. Tänkte på någon med stora, eller t.o.m normala, brön som skulle legat sådär :-P
 
Sen var jag i princip funktionshindrad i några dagar. Nu börjar det bli bättre, det känns inte som att ryggkotorna dansar lambada när jag rör mig, och det "nyper" inte längre. Mera lite matt. Efter julafton tänker jag tjuvstarta lite försiktigt på gymmet. Rörlighet och liggande övningar, alt sittande med ryggstöd. Skulle egentligen vänta till efter nyår, men efter ett uppehåll känner jag mig extra plufsig och slapp överallt. Psykiskt, jag vet, men då kommer det iaf KÄNNAS bättre att gå in på ett gym, med träningskläder på sig, haha.
 
Julen kommer spenderas i Gävle/Söderhamn med min dotter, Kenny och hans familj. I morgon ska vi åka och jag måste köpa några klappar till. Ser inte fram emot att ge mig in i vimlet dagen före D, hua. Ser fram emot julafton, mysiga människor, hjälpa Kennys lilla mamma i köket (om hon vågar ge mig kontrollen över nått dvs), vara med min dotter och ge klappar.
Ikväll var jag och Saga hos min mamma och hennes Håkan och åt gott, gav klappar, spelade spel och hade roligt. Det hade vart så skönt (!) att kunna klämma in ALLA i ett hus, fira ordentligt EN dag, och sen var det över. Alla glada och nöjda. 
 
Till vidare så önskar Vi alla en God Jul! Ät gott och träna galet :D
 
 

Beautiful Nature

Publicerad 2014-12-16 21:06:12 i Allmänt,

Ibland behöver man bara skippa gymmet några dagar och.... haha, not! Nä, men jag lyckades för precis en vecka sen skada mig under träningen, då det vart goodmornings och tunga marklyft, någonstans däremellan fick jag en pisksnärt i ländryggen som av någon onödig anledning bara blir värre. Det gör ONT att röra armarna, sanslöst :-/
 
Men skam den som ger sig! Jag ignorerade detta i 3 dagar och tränade andra muskelgrupper helt enkelt, men efter cardion i lördags fick jag erkänna mig besegrad, jag gör bara saken värre. Så nu har jag varit gymlös i några dagar. Vet knappt hur jag ska bli av med energi och kunna somna på nätterna, så jag väntade in min dotter i e.m, kokade choklad och tog ut oss i skogen :D Kom fram till att jag ska ta mig dit i morgon med, helt ensam, och bara lyssna....på intet.
 
 
Vackert va?
 
 
Vintern, frosten (och snö framför allt) är underbart. Ska ta med mig K till fina Hemlingby nästa vecka och dricka O´boy ;). Dagens tur vart iaf lyckad och mysig, med en massa mor- och dottersnack (Det rymmer SÅ mycket tankar i en förstaklassares lilla hjärna) 
I morgon ska jag ta en tur till naprapaten, be om råd, och förhoppningsvis köra ett lättare pass på gymmet, utan någon belasting på ryggen.
 
                                                                                 Lika?? <3

Om

Min profilbild

FreaksByNature

Den här bloggen handlar om oss, Sofia och Kenny, och en titt in i våra liv och våran strävan efter en hälsosam livsstil. Den kommer till största del handla om våran vardagliga träning, men även om livet i stort. Enjoy!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela