freaksbynature.blogg.se

Den här bloggen handlar om oss, Sofia och Kenny, och en titt in i våra liv och våran strävan efter en hälsosam livsstil. Den kommer till största del handla om våran vardagliga träning, men även om livet i stort. Enjoy!!!

Det går Bra nu!

Publicerad 2015-03-24 15:35:32 i Allmänt,

Livet i stort går åt rätt håll, och så gör även träningen. Jag har nu hållt igång i 4 veckor med 5-6 pass/veckan och då har minst ett pass vart cardio.
Styrketräningen går verkligen framåt, jag gjorde 5 reps på egen hand med 15 kg hantlarna i lutande hantelpress. Dock behövde jag hjälp för att "få upp" dom, men har jag bara någon som passar på mig så går det jätte bra! Kul kul.
 
Idag vart det en löprunda på endast 22 min, men det var samma runda jag tog förra veckan på 25 min. Det var aptungt och mycket mycket joibbigare än förra veckan, men till mitt försvar blåste det idag, och grusvägarna var blöta och tunga att springa på. Kanske att jag klämmer in ett pass på gymmet till kvällen. Ett litet allround-pass med supersets. 
 
Nyss hemkommen från dagens andra långpromenad med våran lilla demon (Frankie) och nu fick jag sällskap av lilljäntan med, som kommit från skolan. Nu tänker jag nog lägga mig på sängen en stund, och läsa, ta en liten e.m siesta ;)
 
Stussen börjar komma fram, så även låren =)
 
 
 
får en dusch efter löpturen i morse <3
 

2 Pass Idag

Publicerad 2015-03-11 21:10:17 i Allmänt,

Idag var det fokus ben ben ben. Började i morse runt tio och gjorde ett pass, men det vart så få övningar men med lite tyngd istället.
Back lunges med 35 kg stång, och sen nötte jag på en del med en alldeles ny övning som jag aldrig haft på schema förut. Nämligen snatch squats. Sisst jag å Kenny tränade ihop skulle han introducera mig i den övningen, men det var så galet mycket folk på gymmet så ingen stång fanns ledig. Han fick visa lite lätt med en sån där lätt, kort stång ist.
 
Jag fick till snatchen och benböjet rätt bra iaf, tyckte jag, på slutet. Men jag hittade ingen riktigt bekväm vikt. Jag vet att man ska ha lite tyngd på den övningen, men innan tekniken sitter är det dumt. Jag var på väg att ramla framåt minst ett par gånger idag, och det med 35 kg, haha.
Nästa vecka ska han få ägna mig en hel "lektion" i snatch-teknik.
 
Nu på kvällen passade jag på en timme medans Saga var på fotbollsträning, och då kompleterade jag benpasset med American hipthrusters, jag har exprimenterat lite med vikter där och redskap. Kenny gillar att ha två tunga hantlar i knät, men jag får in bäst rumplyft med en skivstång, antingen i smith eller fria. Iaf vart det 55 kg i knät utan några större problem, så det var jag nöjd med =)
Lite donkey kicks vart det med och sen ländrygg och mage. 
Raka marklyft och back press downs är två favoriter för att verkligen komma åt länden, det har jag nog nämnt förut =)
 
Jag lyckades snappa åt mig det sista paret av adidas tightsen jag ville ha härom veckan ;) 
 
 

Ny Vecka!

Publicerad 2015-03-10 09:02:24 i Allmänt,

Sofia
 

Åh, just nu är jag så taggad på träningen och mitt upplägg jag har. Ett grundschema jag kör på nu är 2 dagar ben/core, 2 dagar cardio i form av crossfit eller maskiner och då i form av intervaller och 1 dag överkropp.
 
Kenny satte ihop ett schema som jag körde efter förra veckan, och det kändes kalasbra! Han har gjort oändliga scheman och upplägg både åt sig själv och åt mig, men ibland känner man sig helt enkelt inte bekväm med alla övningar eller upplägget, och då är det lika bäst att ändra. Sen beror det ju oxå på vilka mål med träningen man har.
 
Jag personligen vill lägga mer fokus på ben och mage, och ryggen är jätte viktig för mig att träna. Dock har jag lätt för att bygga muskler upptill, och då kan man tona ner den träningen en aning. 
Ofta behöver man hålla på ett tag för att upptäcka hur ens kropp fungerar och många som börjar träna med ett mål i sikte, kan efter ett tag ändra sig helt, allt efter hur ens kropp svarar på träning.
Det är iaf fantastiskt kul tycker jag, att upptäcka muskler som blir större på ställen man inte alls hade en tanke på innan, och lägger helt plötsligt mer krut på den kroppsdelen än det som var tänkt från början. Ni fattar ;-)
 
Nu har jag iaf lämnat dotra på skolan, och ska till och äta frukost och kika lite på en film innan jag tar tag i dagen. 
 
Riktigt risiga mobilbilder, men coren är absolut mitt mål att få bukt med till sommaren. Som ni ser är jag ganska svankrygg, vilket kan "rätas ut" lite med träning. Även tighta till mage och sidor. Nu putar liksom allt framåt, och jag ser "bullig" ut. Fixa fixa! :D
 
 
 
 

Om

Min profilbild

FreaksByNature

Den här bloggen handlar om oss, Sofia och Kenny, och en titt in i våra liv och våran strävan efter en hälsosam livsstil. Den kommer till största del handla om våran vardagliga träning, men även om livet i stort. Enjoy!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela