freaksbynature.blogg.se

Den här bloggen handlar om oss, Sofia och Kenny, och en titt in i våra liv och våran strävan efter en hälsosam livsstil. Den kommer till största del handla om våran vardagliga träning, men även om livet i stort. Enjoy!!!

Bota höstdeppen med din partner!

Publicerad 2014-10-31 21:12:09 i Allmänt,

Nu smyger kylan på och fader frost vill sabba vår livsvilja med sin illmarighet,  här måste vi hjälpas åt!!
 
 
Liva upp hösten med en nytändning i både träning och förhållandet. Så innan ni börjar se er om efter en träningspartner, så kolla på klumpen bredvid er i soffan. Få igång er sambo med en uppfriskande morgonpromis innan kaffet, peppa varandra till att ta er till gymmet. Ett bra tips beroende på mål är att man kör efter samma schema, fast med tex olika vikter och reps.
 
Här är det viktigt att man har kul och att bli "spottad" av sin partner ger alltid en extra kick, och man vill fan inte visa sig klen och töntig.Facebook smileys Tunga
 
Dock om man ska se till verkligheten så är det lätt att par blir osams under träning. Sofia plutar alltid lite extra med underläppen när chins och dips kommer på tal.
Men istället för att tvinga upp dem på tex chins, så försök att improvisera och kom på en roligare övning, men som ändå kommer åt samma muskel.  
 
Var varandras PT, turas om att träna varandra och ta inte allt så allvarligt. 
Tro mig, att se sin i vanliga fall lata partner svettas och ta i, kan ge mer pirr i pungen än någon porrfilm.
Man behöver se varandra i nya element, än i tvättstugan och soffan Facebook smileys Blinkning
 
 
Så tänk på det nu, ge er ut tillsammans, svettas, skratta, och träna hårt. 
 
"Light up the darkness" /Bob Marley
 
 
 
 

Vad är ett bra träningspass?

Publicerad 2014-10-30 15:33:02 i Allmänt,

Vad innebär ett bra träningspass? Att du knappt orkar gå hem efteråt? Eller inte kan lyfta armarna längre??
Eller är det när du känner dig spirande lycklig och känner att du har gjort av med överskottsenergi, frustration och irritation?

För mig är det nog lite av en blandning av allt. Visst känns det bra när benen skakar och armarna värker. Men mest är det den där känslan av att jag gjorde det! 
Det allra BÄSTA träningspasset är när jag känner mig ostressad, är ostörd och har tid för en ordentlig uppvärmning, tar ut mig i seten och sen i lugn och ro stretchar  och varvar ner.

Jag hade ett perfekt, sånt pass för ett par dagar sen. Det negativa det passet förde med sig ( jag körde intervaller på löpbandet och sen ben ) är att jag har haft någon onaturlig "träningsvärk" i framsida lår. Kunde på riktigt knappt gå dagen efter.

Men känslan när jag lämnade gymmet var så där frigörande fantastisk. Alla pass är inte så, men när det är, kan det jämföras med en känsla av att vara nykär <3
Ni vet vad jag menar ;-)Gottgöra veckan i Helgen

Publicerad 2014-10-25 16:05:17 i Allmänt,

Hejsan!
 
Min träningsvecka har varit halvbra, haha, men jag är inte helt nöjd. Det har berott på intervjuer och provjobbningar bl.a. Jag är ovan att hitta energi och tid över efter en dag med jobb och lång pendlig. 
Eftersom jag har en bra bit att åka så blir det många timmar på tåg och bussar, vilket verkligen sätter press på mig att jag måste träna. Ofta får jag problem med knäna efter en lång sittning, och det ger mig en jobbig situation på nätterna, s.k restless legs. Just sista tiden har jag haft ovanlit stora problem med det, och det som har gjort att jag har lyckats stilla känslan tillräckligt för att hinna somna är att stretcha nedre delen ca 10 min innan läggdax.
 
Ryggen blir också påverkad (ja, jag kan liknas vid en skruttig gumma om jag inte sköter träningen, hehe) men den har jag iaf ägnat mest tid åt på gymmet denna vecka. Jag har en skön träningsvärk i HELA ryggen nu, även sidor och mage. Magen är svår att rå på kan jag ibland känna. Jag måste hitta på och variera mina coreövningar hela tiden. Dom musklerna tycks "vänja sig" väldigt snabbt vid en övning, så att göra på 3 olika varje gång är det bästa.
 
Idag ska jag iaf ge mig på ben och röv. Jag gnällde ur mig lite till K att låren börjar gå om rumpan, muskelmässigt. Så nu får jag satsa på lite fler isolerande övningar för just stussen, annars blir det inte så snyggt ;)
 
Risig mobilbild från gårdagen, sorry.
 
 

Om

Min profilbild

FreaksByNature

Den här bloggen handlar om oss, Sofia och Kenny, och en titt in i våra liv och våran strävan efter en hälsosam livsstil. Den kommer till största del handla om våran vardagliga träning, men även om livet i stort. Enjoy!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela